- تحقيق درباره چرم
فهرست مطالب
چرم چيست ؟
انواع چرم:
ويژگيهاي انواع چرم:
دلايل برتري چرم طبيعي نسبت به چرم مصنوعي(فوم):
چگونگي تشخيص چرم طبيعي از مصنوعي:
دباغي چيست ؟
مراحل اصلي ساختن چرم:
پرداخت چرم (فينيشينگ):
مواد تكميل چرم:
نحوه نگهداري از البسه و كالاهاي چرمي
نحوه اعمال واكس مناسب البسه وكالاهاي چرمي
نحوه تميز كردن سطح البسه وكالاهاي چرميچرم چيست ؟
چرم ماده اي بادوام و انعطاف پذير است كه از دباغي پوست احشام به دست مي آيد. چرم به دليل داشتن ويژگي تنفس پذيري جايگاه مهمي را در بخش پوشاك به خود اختصاص داده است. پوست خام احشام در حالت طبيعي خود، قابل استفاده نيستند چون به مرور زمان پوسيده شده و با تغييرات دمايي دچار تغييرخواص مي شوند. در سرما سخت و صلب و در گرما شل و نرم.
فرايند دباغي، پوست فسادپذير را به يك مادهٔ طبيعي پايدار، دايمي و انعطاف پذير براي كاربردهاي گوناگون تبديل ميكند. چرم در تلفيق با چوب، پايهٔ فناوري باستانيان را شكل ميداده است.
صنعت چرم و صنعت خز با هم متفاوتاند. اين تفاوت از اهميت مواد خام مورد استفاده در هر كدام پيداست. مواد خام مورد استفاده در صنعت چرم، محصولات فرعي صنعت گوشت هستند؛ در حاليكه گوشت ارزش بيشتري از پوست دارد.
مواد خامي كه در صنعت خز بهكار گرفته ميشوند، ارزش بيشتري از گوشت دارند و به همين خاطر گوشت به عنوان يك محصول جانبي تلقي ميشود. تاكسيدرمي اجازهٔ استفاده از پوست حيوانات را به انسان ميدهد، البته مهمتر از پوستشان، سر و بخشي از پشت آنهاست. پوستها و پوستهاي خام در ساخت چسب و ژلاتين هم كاربرد دارند. چند راه وجود دارد كه در نتيجهٔ آنها، پوست جانور به يك مادهٔ انعطافپذير و محكم به نام چرم تبديل ميشود.
انواع چرم:
چرم فول گرين: چرمي كه لايه لايه نشده و يا رويه ( منظور از رويه يا رخ چرم قسمتي است كه محل رويش پشم يا موي حيوان مي باشد) آن ساييده نشده باشد كه عموما از انواع پوستهاي گاوي، گوسفندي، بره اي و بزي توليد مي شود.
جير: نوعي چرم با سطح صاف و مخمل مانند است كه در تهيه چكمه، دستكش، كيف و ديگر محصولات مي تواند مورد استفاده قرار گيرد. عموما از پوستهاي بزي و گوسفندي ايجاد مي شود براي ساخت جير، سطح گوشتي پوست را پرداخت ميكنند تا به صورت مخملي دربيايد.
اشبالت(لايه لايه كردن): لايه زيرين پوست گاو است كه به عنوان جير گاوي عرضه مي شود براي به دست آوردن اين چرم شبيه جير، چرمهاي ضخيم گاوي را ورقه ورقه ميكنند و بعد جيرسازي را انجام ميدهند.
نبوك: در صورتيكه در تهيه چرم از چرم فول گرين استفاده گردد اما رخ چرم ساييده شود چرم نبوك بدست مي آيد كه نسبت به جير و اشبالت داراي تراكم الياف بيشتري بوده و ظاهر يكنواخت تر و زيردست نرم تري نيز داراست.ويژگيهاي انواع چرم:
1- چرم گاوي و گوساله اي: داراي الياف متراكم است به همين دليل مقاومت بالايي دارد، سطح آن صاف و در اصطلاح بدون گرين مي باشد، بر اساس مورد مصرف به صورت نرم و خشك در ضخامت هاي متفاوت ارائه مي شود كاربرد عمومي آن در تهيه كفش و انواع كيف گاها در تهيه لباس و دستكش هم از آن استفاده مي گردد.
یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶ | ۲۳:۱۹ ۲۴ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است