۲۷ بازديد
  • سرچشمه آوا

    تراز آوا

    احساس آوا

     

    هواپيسماي ملخي در 5متري

    130 (C) dB

    غيرقابل تحمل

    a

    پتك كمپرسي در 1متري

    120(C) dB

    غيرقابل تحمل

    پرچ كاري ديگ بخار

    110(C) dB

    غيرقابل تحمل

    بوق اتومبيل در 5متري

    100(C) dB

    خيلي بلند

    b

    كاميون در 5متري

    90 (C) dB

    خيلي بلند

    راديو (بلند)

    80 (B) dB

    خيلي بلند

    گفتگو در يك متري

    70 (B) dB

    بلند

    c

    اتومبيل سواري در 10متري

    60 (B) dB

    بلند

    جوي آب آرام

    50 (A) dB

    آهسته

    d

    ناحيه مسكوني (بدون ترافيك)

    40 (A) dB

    آهسته

    باغ آرام

    30 (A) dB

    خيلي آهسته

    تيك تيك ساعت (مچي)

    20 (A) dB

    خيلي آهسته

    زمزمه

    10 (A) dB

    غيرقابل شنيدن

    آرامش كامل

    0 (A) dB

    غيرقابل شنيدن

    a: نوفه ترافيك هوائي                            b: نوفه صنايع        c: نوفه ترافيك زميني

    d: نوفه محيط مسكوني

    حد مجاز (پيشينه) غوغاي آزار دهنده

    محل كار              ميانگين 50%                غوغاي آزار دهنده برحسب

              پيك 99%              پيك گه گاهي 9/99%

    سيستم‌هاي با عايق ساماندهي آواي گوناگون

    چنانچه يك ديوار يا سقف از چندين جزء گوناگون تركيب شود، عايق بندي آن ديوار يا سقف نتيجه عايق بندي اجزاء گوناگون خواهد بود. همانگونه كه در شكل 12 نمايش داده شده است مي‌توان كاهش عايق بندي يك ديوار را كه داراي در يا پنجره است بدست آورد.

    جدول 10

    در شكل زير 13 كنستركسيون (نحوه اجرا) يك در چند لايه با چهارچوب و پاشنه ويژه نمايش داده شده است. با توجه به ساختمان و عايق‌بندي درها برداشت مي‌شود  كه و جود در، اثر عايق‌بندي  ديوار را كاهش مي‌دهد، زيرا به عنوان مثال يك ديوار آجري 12 سانتيمتر به وزن 240 كيلوگرم در مترمربع داراي عايق‌بندي معادل  46 دسي‌بل مي‌باشد، در حالي كه اگر دري معادل  اين عايق‌بندي مورد نياز باشد ، بايد هم سنگين و هم چند لايه ساخته شود (كه با ديوار تناسبي ندارد).

    **************

    شكل: در ايزولان: A مقطع عمودي ـ B: مقطع افقي

     چون ساختن درب‌هاي سنگين به علل فني و عملي ميسر نيست،  از اين رو در مواردي كه عايق‌بندي بيش از 30 دسي‌بل مورد نياز باشد، ناچار از بكار بردن  درب‌هاي دوبل و چند لايه‌اي مي‌باشند كه نظير ديوارهاي دوجداره پيشروي مي‌كنند.

    به ويژه در مورد اينگونه درب‌ها اجراي  چهارچوب و قفل و پاشنه اهميت زيادي دارد و از طرف موسسات مختلف وسايل ويژه ساخته و عرضه شده است.

    براي آب‌بندي اينگونه درب‌ها بهترين  جنس نمد مي‌باشد (استفاده از اسفنج طبيعي يا مصنوعي در  اين مورد مجاز نمي‌باشد، زيرا دوام آنها كم است).

    درب‌هاي ويژه با عايق‌بندي زياد را مي‌توان با فلز هم ساخت. به ويژه  چهارچوب و قاب در را اگر از آهن بسازند، در ديگر بازي نمي‌كند  و آب‌بندي همواره يكسان مي‌ماند.

    به علت خواص عايق‌بندي با ورق فلزي در تركيب درب‌هاي ويژه عايق‌بندي بيشتر اغلب از لايه‌هاي سربي نيز به عنوان لائي استفاده مي‌شود.

    پنجره

    در تمام ساختمان‌ها، همواره نقطه ضعف عايق‌بندي آواي هوابرد و نوفه بيرون (نوفه ترافيك ـ نوفه صنايع و ...) مي‌باند، زيرا بالاترين حد عايق‌بندي  پنجره‌هاي بازشو Ia=35-40dB است و رسيدن به اين حد  خود  تابع نكات زير مي‌باشد:

    • ·شيشه دو جداره از دو شيشه به ضخامت‌هاي گوناگون (از 10 تا 50 ميليمتر)
    • ·فاصله كافي ميان شيشه‌ها (به تناسب پروفيل‌هاي موجود در بازار)
    • ·آب‌بندي كافي با چهارچوب،  چسبندگي كافي شيشه‌ها به قاب پنجره
    • ·ب كار بردن خمير پلاستيكي كشسان براي محكم كردن شيشه‌ها (زاماسگا)
    • ·ساخت پنجره و نصب آن و آب‌بندي آوايي چهارچوب پنجره

    در جدول زير، مشخصات اصلي ساختماني پنجره‌ها در آزمايشگاه اندازه‌گيري شده است.

    جدول

    شكل

    جدول ص 55

    واخش

    واخنش بازتاب‌هاي پي در پي آوا در محيط بعد از قطع منبع مولد آواست. زمان واخنش TR زماني است كه تراز فشار آوا به ميزان Db60 بعد از قطع منبع آوا كاهش مي‌يابد.

    واخنش يكي از واكنش هايس مشخص شنوايي در فضاي بسته است. واكنش گوش به واخنش اثري از زنده يا مرده بودن اتاق مي‌دهد.

    در اكثر ژرف خواني‌هاي ساماندهي آواي اتاق زمان‌هاي واخنش در تواترهاي 125،‌500، 1000، 2000 هرتز محاسبه مي‌شود و تواتر مركزي 500-1000 هرتز به شكل معمول به عنوان مرجع در تعيين زمان واخنش يك اتاق به هنگام ژرف خواني روي تواترهاي گفتاري در فضاي آن اتاق استفاده مي‌شود.

    واخنش را مي‌توان مخلوطي از آواهايي كه از قبل موجود بوده و آواهاي جديد دانست. اثر مخالف واخنش وضوح كلمات است. در محيطي كه كلمات در آن به وضوح و شمرده شنيده مي‌شوند آواها با يكديگر مخلوط نشده و هر آوايي خود به شكل مجزا و مشخص خواهد شد. در فضاهايي كه به منظور سخنراني طراحي مي‌شود وضوح كلمات بايد بيشتر و واخنش كمتر باشد و در فضاهايي كه محل موسيقي است واخنش بايد بيشتر باشد.

    ساماندهي آواي اتاق

    آوا در محيط بسته

    هنگامي كه آواي پيوسته در محيط بسته اي ايجاد شود ميدان‌هاي آوايي مطابق آنچه در قسمت‌هاي قبلي شرح داده شد به وجود خواهند آمد در صورتي كه آوا نغمه يا نوفه پيوسته نباشد ولي از آواهاي گسسته به دنبال هم كه پيام آورند، مانند گفتار يا موسيقي تشكيل شده باشد،‌در اين شكل لازم است اتاق به ترتيبي طراحي شود كه اين آوا به وضوح شنيده شود.

    آواي پخش شده از منبع به ديوار اتاق و يا به سطح بزرگ ديگري برخورد مي‌كند. شدت آوا،‌قبل از رسيدن به اين سطح به ازاي عكس مجذور فاصله و همچنين جذب توسط هوا نيز كاهش مي‌يابد. جذب توسط هوا فقط در اتاق‌هاي بزرگ و در تواترهاي بالاي 2000 هرتز صدق مي‌كند. (مگراب 1975). در صرتي كه داده‌هاي دقيقي در دسترس نباشد،‌مي توان مقدار جذب توسط هوا را  سابين (m2) در نظر گرفت.

    هنگامي كه موج آوايي به ديوار برخورد مي‌كند قسمتي بازتاب و قسمتي جذب مي‌شود. قسمت كوچكي از آن نيز از ديوار عبور كرده و داخل فضاهاي مجاور نفوذ مي‌كند. اين انرژي انتقال يافته ناچيز است،  به طوري كه اثر كمي روي كاهش شدت امواج اصلي دارد و از آنجا كه در فضاهاي مجاور داراي اهميت است در فصل دوم مورد بحث قرار خواهد گرفت. نسبت بين انرژي جذب شده و انرژي بازتابي به شكل موثري روي آنچه در فضا شنيده مي‌شود اثر دارد. در صورتي كه مقدار كمي انرژي آوايي جذب و بيشتر آن بازتاب شود دو اثر قابل توجه خواهند بود. در چنين وضعي مفهوم گفتار كمتر ولي موسيقي مطبوع تر است. آواهاي بازتابي تركيب و آواهاي پايا با هم جمع شده تشكيل ميدان واخنش ميدهند و فضايي پرنوفه مي‌سازند. بعكس اگر انرژي آوايي بيشتر جذب و امواج كمتري بازتاب يابد، فضاي اتاق براي گفتار مناسب ولي براي پخش موسيقي مرده خواهد بود.

    برسنج براي سالن‌هاي سخنراني

    برسنج درست فقط براي مفهوم گفتار است. آواهاي گفتاري از آواهاي كوتاه ناپيوسته اي تشكيل شده كه هر يك بين 30 تا ms300 طول مي‌كشد. در ميان آنها حروف آوايي با تواتر كم و زياد موجود است. اتاق مطلوب بايد طوري طراحي شده باشد كه گوش، حروف آوايي را آن گونه كه بيان مي‌شود دريافت كند. از آنجا كه روند از بين رفتن تدريجي معادل نوفه پوشش است،در اين شكل واخنش در حد بسيار كم بايد حفظ شود.

    قيمت فايل فقط 3,400 تومان

    خريد

    برچسب ها : مفاهيم اوليه استاندارد ميدان آكوستيك 27 ص , مفاهيم اوليه استاندارد ميدان آكوستيك , بررسي مفاهيم اوليه استاندارد ميدان آكوستيك , مقاله مفاهيم اوليه استاندارد ميدان آكوستيك , تحقيق مفاهيم اوليه استاندارد ميدان آكوستيك , تحقيق در مورد مفاهيم اوليه استاندارد ميدان آكوستيك

 براي توضيحات بيشتر و دانلود كليك كنيد

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.