۲۵ بازديد

مباني نظري و پيشينه اشتياق شغلي

 

 

  • مباني نظري و پيشينه اشتياق شغلي
    مباني نظري و پيشينه اشتياق شغليدسته: روانشناسي و علوم تربيتي
    بازديد: 4 بار
    فرمت فايل: doc
    حجم فايل: 59 كيلوبايت
    تعداد صفحات فايل: 40

    مباني نظري و پيشينه اشتياق شغلي

    قيمت فايل فقط 10,000 تومان

    خريد

    بصورت فايل ورد

    همراه با منابع

    اشتياق شغلي

    علاقه به اشتياق شغلي در دل تحقيقات در خصوص فرسودگي شغلي رشد كرد (مسلش، شوفلي وليتر 2001). در مطالعه فرسودگي محققان كم كم به قطب مخالف و مثبت آن يعني اشتياق شغلي علاقمند شدند. بعد از يك ربع قرن مطالعه در مورد فرسودگي اين سوال منطقي مطرح شد كه درباره روي ديگر سكه چه مي دانيم و مخصوصاً آيا مي توان كارمنداني را يافت كه با قدرت زياد كار مي كنند و در عميقاً با كارشان درگير و درآن غرقند؟ و اگر اين چنين است چه چيزي آنها را به اين سمت مي راند. آيا عواملي شبيه (البته عكس) آنچه فرسودگي كارمندان مي شود، وجود دارد؟ اشتياق چه تاثيراتي دارد؟ چگونه مي توان آن را افزايش داد؟ و در آخر چه فرايندهاي رواني با اين مفهوم مرتبطند؟ محققان با داشتن سوالاتي از اين دست در آخر قرن شروع به بررسي منظم تر قطب مقابل فرسودگي نمودند. و اين مقارن شد با ظهور آن چيزي كه جنبش روانشناسي مثبت نگر تاكيد مي كردند. سازمان هاي امروزي خواهان آن هستند كه كارمندانشان با انگيزه، خلاق، مسئول و درگير با كارشان باشند و بجاي انجام دادن كار شخصي شان (وظيفه شان) از كارمندان انتظار مي رود كه چند قدم جلوتر باشند (شوفلي وباكر، 2003).

    مسلماً كساني كه دچار فرسودگي هستند توانايي چنين كاري ندارند اما كساني كه دچار اين فرسودگي نيستند، امكان دارد خيلي بيشتر هم كار كنند. رويكرد سنتي منفي در اينجا راه به جايي نمي برد و نياز به يك رويكرد جديد و مثبت مي باشد. در اين باره اشتياق شغلي نه تنها يك نقش حياتي براي فهم رفتارهاي سازماني مثبت بازي ميكند بلكه همچنين براي هدايت مديريت منابع انسان و سياست هاي بهداشتي حرفه اي در سازمان ها نيز نقش مهم دارد (سالانوا و شوفلي، 2007).

    اشتياق كه معمولاً در مفاهيم ازدواج نمادين شده است با مشاركت فعال و سرمايه گذاري كليت فرد در عملكرد نقش مرتبط مي شود. در بافت محيط كار، اشتياق معناي ويژه تري دارد. اين سازمان ها اين تعاملات خود را در قرارداد استخدام نمايان مي سازند كه در آن كاركنان به ارائه خدمات خود براي كارفرما پرداخته، خود را به شغلشان متعهد مي سازند و تعهدات مربوط به استخدام خود را متقبل مي شوند.

    كاركنان با پذيرش و استقبال از نقش هايشان در سازمان به صرف انرژي در نقش ها مي پردازند و به نوبه خود بيش از پيش جذب نقش هايي كه اجرا مي كنند شده و در آنها غرق مي شوند (ريچ[1]، 2006).


    [1].Rich

    قيمت فايل فقط 10,000 تومان

    خريد

    برچسب ها : مباني نظري و پيشينه اشتياق شغلي

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.