آييننامه و مقررات حفاظتي حفر چاههاي دستي
- آييننامه و مقررات حفاظتي حفر چاههاي دستي
دسته: فني و مهندسي
بازديد: 9 بار
فرمت فايل: ppt
حجم فايل: 85 كيلوبايت
تعداد صفحات فايل: 25اين آييننامه مشتمل بر يازده فصل و 80 ماده به استناد ماده 47 قانون كار در تاريخ 21664 درسي و دومين جلسه شورايعالي حفاظت فني پس از پيروزي انقلاب اسلامي به تصويب نهايي رسيده است ماده 47 قانون كار سابق به استناد مصوبه جلسة مورخ 12583 شوراي عالي حفاظت فني به ماده 85 قانون كار مصوب آبان ماه 1369 تغيير يافته است
قيمت فايل فقط 3,500 تومان
فهرست مطالب
فصل اول - تعاريف
فصل دوم - ساختمان چرخ چاه
فصل سوم - لوازم حمل بار
فصل چهارم - مقدمات ايمني عمليات حفاري
فصل پنجم - عمليات حفر ميل چاه
فصل ششم - عمليات حفر انباري چاه
فصل هفتم - تكميل عمليات حفاري و مراقبتها بعدي از چاه
فصل هشتم - عمليات تخليه فاضلاب
فصل نهم - وسايل حفاظت انفرادي
فصل دهم - وسايل الكتريكي
فصل يازدهم - متفرقه
1 - چاه دستي: منظور از چاه دستي در اين آييننامه آن دسته از چاههايي هستند كه با استعانت از نيروي بدني و با استفاده از وسايل كار سنتي ماند چرخ چاه - كلنگ - بيلچه - دلو و غيره كنده ميشوند.
2 - چرخ چاه: وسيله ايست جهت انتقال مواد از عمق به بيرون و بالعكس كه بر دهانه چاه نصب ميگردد.
3 - دلو: وسيله ايست كه معمولاً از لاستيك منجيد دار،برزنت و يا مواد مشابه به شكل كيسه ساخته شده و در انتقال مواد مورد استفاده قرار ميگيرد.
4 - كول: حلقه يا نيم حلقه ايست كه از جنس فولاد يا سيمان يا سفال بوده و براي جلوگيري از ريزش ديوارههاي ميل چاه يا انباري استفاده ميگردد.
5 - ميل چاه: آن قسمت از چاه ميباشد كه بطور عمودي نسبت به سطح زمين كنده ميشود.
6 - طوقه: ديوار حلقوي ساخته شده از مصالح ساختماني در بالاترين قسمت از ميل چاه(منتهي به دهانه چاه) ميباشد كه برروي آن در پوش چاه قرار داده ميشود.
7- انباري: عبارتست از مسير يا مسيرهاي انحرافي كنده شده در عمق يا ديوار ميل چاه.
8 - سپر: وسيله حفاظتي مخصوصي است كه مقني را از آسيب ناشي از سقوط احتمالي مواد و اشياء محفوظ نگه ميدارد.
9 - پاكند: مسير شيبداري جهت رفت و آمد و حمل و نقل وسايل است كه از فاصله اي دورتر از دهانه چاه شروع و تا نزديكي سطح آب ادامه مييايد.
ماده 1: چرخ چاه دستي مورد استفاده كه با قدرت دست كار ميكند بايد به طريقي محاسبه و ساخته شده باشد تا حداكثر نيروي لازم كه توسط هر كارگر براي بالابردن حداكثر بار مجاز به دسته يا دستههاي محرك وارد ميشود بيش از 25 كيلوگرم نباشد.
ماده 2: چرخ چاه دستي مورد استفاده بايد سالم و عاري از هرگونه ترك، شكستگي و پوسيدگي بوده واستحكام لازم جهت انجام كار موردنظر را داشته باشد.
ماده 3: چرخ چاه كه باقدرت دست كار ميكند بايد مجهز به مكانيسمهاي زير باشد:
الف - روي محور استوانه كابل دار شيطانك و چرخ جغجغه و يا حلزون و چرخ حلزون و يا وسايل مشابه ديگر كه بطور خودكار ترمز ميشود باشد تا از گردش معكوس دسته محرك در تمام مدت بالا آوردن بار جلوگيري نمايد.
ب - داراي ترمزهايي موثر باشد كه پايين آمدن بار را كنترل نمايد.
ماده 4: دستههاي محرك كه در يك يا دوطرف محور چرخ چاه سوار ميشوند بايد بطريقي ساخته شده باشند تا به هنگامي كه بار پايين داده ميشود نچرخند و يا بايد دستههاي محرك قبل از پايين آمدن بار از جاي خود برداشته شود، به طوريكه در حين گردش به افراد برخورد ننمايد.
قيمت فايل فقط 3,500 تومان
برچسب ها : آييننامه و مقررات حفاظتي حفر چاههاي دستي , آييننامه و مقررات حفاظتي حفر چاههاي دستي , آييننامه و مقررات حفاظتي , حفر چاههاي دستي , چاههاي دستي