۴۵ بازديد

پاورپوينت بررسي شهرسازي دوران صفويه

براي توضيحات بيشتر و دانلود كليك كنيد

download (1)

 

 

  • پاورپوينت بررسي شهرسازي دوران صفويه

    ديد كلي :
    پاورپوينت بررسي شهرسازي دوران صفويه در 48 اسلايد زيبا و قابل ويرايش با فرمت ppt

    توضيحات كامل :

    پاورپوينت بررسي شهرسازي دوران صفويه در 48 اسلايد زيبا و قابل ويرايش با فرمت ppt

    فهرست مطالب

    مقدمه
    كليات دوران
    ويژگيها يا اصول ومشخصه هاي شهرسازي صفويه
    عوامل موثردرشهرسازي صفويه
    چيدمان وساختار فضائي
    نتيجه گيري
    جدول

    چكيده:
    كليات دوران:


    دوران صفويه در تاريخ معماري و شهرسازي ايران دوران طلايي بحساب مي آيد .در اين دوران علاوه برايجاد شهرهاي جديد شهرهاي متعددي بويژه شهرهايي كه از جنبه مذهبي و يا اقتصادي واجد اهميت بودند،توسعه وگسترش مي يابند.
    نظر به اينكه معمولا مهمترين ويژگيهاي شهرسازي هر دوره اي در مركز و پايتخت آن حكومت متجلي مي گردد و با توجه به اينكه در دوره صفويه سه شهر  تبريز . قزوين و اصفهان به تر تيب به پايتختي برگزيده مي شوند  و بهشهر يا (اشرف البلاد) نيزعنوان پايتخت تابستاني آن حكومت را پيدا مي كند بنابراين با بررسي آنها ميتوان به اصول و ويژگي هاي شهرسازي صفويه پي برد .
    صفويان كه از اعقاب  شيخ صفي الدين اردبيلي بشمارمي آمدند ترك زبان بودند.اما درباره تبارترك يا كردآنهاهنوز بحث و گفتگو وجود دارد .
    صفويان از اواخر قرن14 ميلادي روي به مذهب شيعه آوردند و با احياي مجدد سازمان ديواني مبارزه اي سخت را با دو طايفه تركمن آق قويونلو و قراقويونلو در آذربايجان آغاز كردند و سرانجام پيروز شدند و شاه اسماعيل توانست سلسله صفوي را تاسيس كند و تبريز را به پايتختي برگزيند .
    شاه طهماسب  بدليل  حمله مكرر  عثماني ها و ازبكان به ناحيه شمال غرب كه قتل و غارتشان گه گاهي به تبريز نيز مي رسيد و وجود تنش هاي اجتماعي از دو دستگي (حيدر ي ها و نعمتي ها ) درتبريز پايتخت را به قزوين انتقال داد .  آماده سازي شهر قزوين براي تبديل به پايتختي از سال 951 ه . ق آغاز وبيش از 11 سال بطول انجاميد و كار انتقال زماني صورت گرفت كه حكومت در موضع قدرت بود .
    شاه عباس بدليل مشكل كم آبي قزوين ازيك سو و محاسن شهر اصفهان از نظر جغرافيايي وكشاورزي( آب زاينده رود) – اقتصادي(راه) – سياسي (مركزيت) پايتخت دولت صفوي را به اصفهان انتقال داد ..

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.